• Videá pre maturantov: čo je dôležité pri v externej a internej časti maturitnej skúšky zo SJL a čo nás čaká pri ústnej maturite

          • Na základe spolupráce NÚCEM a Strednej odbornej školy masmediálnych a informačných štúdií v Bratislave vznikli 3 videá o maturitnej skúške Maturanti z tejto školy v ňom podávajú svojim rovesníkom jednoduchou formou základné informácie o tom, na čo je dôležité sa pripraviť v externej a písomnej forme internej časti maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry, a aj o tom, čo ich čaká pri ústnej maturite

             

            Všetky videá o maturite sú dostupné na našej webovej stránke aj tu:

            Link  na video Ako funguje maturitná skúška? je tu:  https://vimeo.com/389542395

            Link na video Ako sa hodnotí externá časť maturity? je tu https://vimeo.com/389568646

            Link na video Ako prebieha maturitná skúška?  je tu https://vimeo.com/392086164

            Veríme, že táto pomôcka pre maturantov prispeje vďaka im blízkej forme komunikácie k vytvoreniu jasnejšieho obrazu o tom, na čo sa majú v nadchádzajúcich mesiacoch pripraviť, aby úspešne a bez stresu zvládli svoju skúšku dospelosti.  

          • Študentské parlamentné voľby 2020

          • V piatok 7. februára 2020 sme pre žiakov na našej škole opäť organizovali simulované študentské voľby, tentoraz išlo o celoslovenskú študentskú akciu pred voľbami do Národnej rady Slovenskej republiky.

            Voľby dali žiakom príležitosť vyskúšať si na vlastnej koži situáciu, v ktorej sa reálne ocitnú o pár rokov, no mnohí už o pár dní. Vedieť sa zorientovať vo volebnej miestnosti, v zoznamoch volených kandidátov, či ocitnúť sa za volebnou plentou a pod dohľadom komisie vhodiť lístok do volebnej urny - tomu čelili viacerí žiaci prvý krát.

            Azda to mladým ľuďom pomôže a v skutočnom živote pristúpia k svojim volebným právam zodpovedne, keďže účasť v týchto simulovaných voľbách bola pomerne nízka - 34,19 %. Naši žiaci by do parlamentu svojimi hlasmi poslali 6 politických subjektov:

            Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (so ziskom 22,03 % platných hlasov), SME RODINA (19,49 %), Sloboda a Solidarita (13,56 %), Koalícia Progresívne Slovensko a SPOLU - občianska demokracia (12,71 %), ZA ĽUDÍ (5,93 %) a VLASŤ (5,93 %).

          • Študentské voľby 2020

          • Aj v školskom roku 2019/2020 záleží na hlase mladých ľudí. V piatok 7.2. pre žiakov na našej škole opäť organizujeme simulované študentské voľby, tentoraz ide samozrejme o parlamentné voľby.

            Ak ste výber svojich kandidátov odkladali na neskôr, je čas to napraviť. Zajtra počas vyučovania príďte odovzdať svoj hlas a pripravte sa tak na skutočné voľby, ktorými spoluvytvárame budúcnosť nás všetkých. 

          • Školský karneval (6.2.2020)

          • Ani tento rok u nás v škole na úvod februára nesmeli chýbať karnevalové masky, prevleky a zábava ;) Ďakujeme zúčastneným pedagógom i žiakom.

          • Prevenčná prednáška na tému závislosti - Mojsej Clinic (5.2.2020)

          • V stredu 5. februára 2020 sa v telocvični našej školy uskutočnila už druhá úspešná prednáška na tému prevencie závislosti. 

            O rizikách spojených s užívaním alkoholu a drog prednášal Braňo Mojsej, spolu s jeho hosťom Jakubom, ktorý si drogovým peklom prešiel, absolvoval liečbu a úspešne abstinuje. Prednáška priniesla žiakom množstvo potrebných informácií, ako aj zodpovedaných otázok.