So žiakmi prvého a tretieho ročníka odborov kuchár, čašník a hostinský sme sa zúčastnili exkurzie v gastro prevádzkach vo Vysokých Tatrách.
Navštívili sme kaviareň Mondieu, kde nás pani majiteľka privítala šálkou horúcej čokolády a porozprávala nám o sieti kaviarní Mondeiu. Dozvedeli sme sa ako sa pripravuje horúca čokoláda a mali sme možnosť "nakuknúť" aj do kuchyne. Posedeli sme si pri výbornej káve a ochutnali ich vynikajúce raňajky.
Ďalšia prevádzka, ktorú sme navštívili, bola Koliba Kamzík, ktorá patrí do siete gastro prevádzok spoločnosti Aplend s.r.o. V salóniku nám ponúkli teplý čaj na zahriatie. Pani manažérka nám porozprávala o koncepte spoločnosti a sprevádzala nás celou exkurziou. Dievčatá - čašníčky si vyskúšali prípravu kávy a osviežujúcich teplých nápojov. Videli sme aj prácu kuchárov. V kuchyni sa nám veľmi páčilo, mohli sme si vyskúšať prípravu "Bačovej panvičky" a bryndzových halušiek. Halušky boli výborné!!! Je to typická slovenská reštaurácia, preto aj jedálny lístok obsahuje aj tieto tradičné slovenské jedlá. Prevádzka má aj vlastnú výrobňu domácich pirohov a ďalších produktov. Výroba pirohov vôbec nie je jednoduchá, všetko sa robí ručne, čo sme si aj osobne vyskúšali. Koliba poskytuje aj ubytovanie, ich apartmány sú moderne zariadené.
A záver exkurzie? Ochutnávka rôznych druhov pirôh (mäsových, bryndzových, sladkých - slivkových), ktoré boli ozaj výborné!
VEĽMI PEKNE ĎAKUJEME Koliba Kamzík a Mondieu za všetko, čo sme mohli vidieť, vyskúšať si a ochutnať.